ponedjeljak, 9. siječnja 2012.

Uputiti učenike k pravim vrijednostima


Povratak u školu koju sam devedesetih pohađao nikada nije bio lagan... neki novi klinci... 

KŠC «Sv. Josip» obilježio je 18. ožujka 2007. svoj dan. Svečanost proslave Dana škole započela je sv. Misnim slavljem u crkvi Kraljice svete krunice, a predsjedao je pomoćni vrhbosanski biskup dr. Pero Sudar uz koncelebraciju desetak svećenika.



Na početku propovijedi biskup Sudar je zahvalio sestrama Družbe Kćeri Božje ljubavi koje su na poziv prvog vrhbosanskog biskupa dr. Josipa Stadlera 1882. g. došle u Sarajevo iz Beča i iste godine izgradile Zavod sv. Josipa u kojem je počela s radom osnovna škola. «Bog pomoću svojih miljenika tijekom povijesti ostavlja pozitivne tragove i drži se svojih obećanja ne ostavljajući čovjeka usamljenog, zato je škola dobila svoga zaštitnika sv. Josipa kao dokaz naše vjernosti Bogu», naglasio je biskup Perić. «Sveti Josip je jedan od najvećih svetaca, bio je zadužen za odgoj Sina Božjega kao svojega, u kojega je utkao svoju ljubav odgojitelja i učitelja. Najbolji su oni učitelji koji mogu tuđoj djeci biti uzor, primjer i putokaz, odgajajući ih  kao svoju. Zato je sv. Josip ispunio plan koji mu je bio namijenjen. Bog i od nas traži da radimo na ostvarivanju Njegova plana s ljudskim rodom.» Biskup Sudar je završio propovijed riječima da učitelji trebaju biti oni koji Božji plan provode u djelo, a to je nemoguće bez osobne žrtve.
Nakon sv. Mise u novoj dvorani Centra održana je svečana priredba na temu «Iz života za život, u sjeni misli i djela Majke Terezije». Priredba je započela Himnom KŠC-a koju je izveo Zbor opće-realne gimnazije. Pozdravnu riječ je uputio ravnatelj Centra mr. vlč. Ivica Mršo naglasivši da je bez ljubavi prema učiteljskom pozivu nemoguće pomagati mladom čovjeku i usmjeravati ga k pravim životnim vrijednostima. Scensku izvedbu s multimedijalnim dijelovima «U sjeni misli i djela Majke Terezije» izveli su učenici opće-realne gimnazije, medicinske i osnovne škole. Idejno rješenje priredbe i obradbu tekstova pripremila je sestra Terezija Arnautović.

Nema komentara:

Objavi komentar